09:55, pet, 29. Mar

Mariborski center za rehabilitacijo postal olimpijsko medicinski športni center





Anej Doplihar je športni parakolesar, ki je na paraolimpijskih igrah v Tokiu dosegel deveto mesto. Ob dnevu invalidov je bil na prikazu terapije športne rehabilitacije v mariborskem centru za rehabilitacijo, kjer so kot primer dobre prakse izpostavili sodelovanje Centra za rehabilitacijo in Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paraolimpijskega komiteja. Postali so namreč olimpijsko medicinski športni center.

Parakolesar Anej Doplihar je v Centru za rehabilitacijo povedal, da je za parašportnike zelo pomembno, da lahko po športnih aktivnosti, predvsem pa po poškodbah vedo, kam na rehalibitacijo.

V mariborskem centru za rehabilitacijo so razvili posebne programe prav za invalide in parašportnike ter se odločili za sodelovanje z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paraolimpijskim komitejem, je izpostavil Jernej Završnik, direktor mariborskega zdravstvenega doma.

Vodja fizioterapije Alen Pavlec je povedal, da iščejo rešitve za zdravstvene storitve za invalide, zato so se povezali s Slovenskim paraolimpijskim komitejem. Ne želijo raziskovati samo na strokovni ravni, ampak razvijati tudi znanstveno-raziskovalne panoge.

Za Zvezo za šport Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite je novo sodelovanje izjemno. Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK, meni, da bo sodelovanje, sploh na področju znanosti, dalo vsem priložnost, da tudi tako obvarujejo parašportnike pred morebitnimi nadaljnjimi poškodbami.

Prikaz terapije v Centru za rehabilitacijo ZD Adolfa Drolca Maribor:

Parakolesar Anej Doplihar v Centru za rehabilitacijo Maribor, kjer naredijo tudi ultrazvok.
Vadbe so pomembne tako za preprečevanje poškodb kot tudi za rehabilitacijo po poškodbah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.