23:06, pet, 19. Apr

Mariborski dijaki na Prazniku gastronomije v Parizu





V Franciji je od 22. do 24. septembra potekal že sedmi Praznik gastronomije. Udeležili so se ga tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT).

Vir: SŠGT Maribor
Vir: SŠGT Maribor

Priložnost za sodelovanje je dobila tudi SŠGT Maribor. “V Praznik gastronomije se namreč aktivno vključuje tudi naša partnerska šola Lycée Guillame Tirel Paris. Ta je na šoli pripravila prireditev “Povabilo na potovanje”. V okviru te prireditve so njihove partnerske šole iz ZDA, Mehike, Španije, Srbije in Slovenije pripravile stojnice z jedmi iz svoje države. Stojnice so bile v šoli v času kosila in jedi so lahko degustirali mimoidoči Parižani,” so sporočili iz SŠGT Maribor.

Mariborski dijaki, skupaj s profesorji, so pripravili tri jedi. “Predstavili smo se z bakalico z žlikrofi, kranjsko klobaso s hrenom in čebulnim kruhom ter s prekmursko gibanico,” so povedali, ter dodali, da je prekmurska gibanica navdušila Parižane in požela veliko pohval.

Praznik gastronomije je nastal na pobudo francoskega ministrstva za gospodarstvo in finance v partnerstvu z ministrstvom za kmetijstvo. V okviru praznika poteka preko deset tisoč različnih dogodkov (degustacije, conference, banketi, dnevi odprtih vrat, razstave,…), ki se jih udeleži preko dva milijona obiskovalcev.

Poleg tega so med gostovanjem dijaki Monika Žigart, Tonja Horvat in Gaj Herman, učitelja Tomislav Podhraški in Janko Štruc ter ravnatelj Dušan Erjavec pripravili za Pariške dijake in učitelje zanimivo predstavitev Raznolikost slovenske kulinarike.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.