16:01, pet, 29. Mar

Mariborski dijaki vsakodnevno po smrtno nevarnih tirih





Ne hodi po tirih” ni zgolj fraza, a se predvsem dijaki in dijakinje mariborskih srednjih šol tega očitno še premalo zavedajo. “Samo prvi šolski dan, smo v jutranjih urah zaznali več kot 150 kršitev, ko so ljudje prečkali tire na smrtno nevarnih“, je opozoril Benjamin Mirt, inšpektor varnosti na Slovenskih železnicah.

Ne samo, da je hoja po tirih prepovedana, kar se lahko kaznuje z globo v višini 200 evrov, je predvsem smrtno nevarna bližnjica. Več v video izjavi inšpektorja Mirta.

Policijski inšpektor Boris Lukežič (PU Maribor) je pojasnil, da skupaj z zaposlenimi v Slovenskih železnicah že od pričetka šolskega leta izvajajo preventivni akciji Varna pot v šolo in Proti nepravilnemu prečkanju proge. Podobne akcije izvajajo tudi sicer, večkrat na leto, danes pa so svoje delo predstavili medijem. Ob 7.11 so se na Železniški postaji (ŽP) Ruše vkrcali na potniški vlak, s katerim so se odpeljali do ŽP Maribor. Tam pa so policisti Postaje vodnikov službenih psov in konjenikov med 6.30 in 8.30, skupaj z delavci Slovenskih železnic, opozarjali potnike na prepoved in nevarnost prečkanja železniških tirov, kjer je to prepovedano. Prav tako je poudaril, da zaradi nepravilnega prečkanja železniške proge vsako leto beležijo nesreče s smrtnih izidom. Več v video izjavi inšpektorja Lukežiča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.