2:55, petek, 27.09.2024
Maribor

Mariborski gostinec odločen: Vegetarijanci pri nas nedobrodošli, v vsakem obroku pri nas bo meso!

Gostinec, ki je imel do zdaj le dva manjša gostinska lokala, hoče zgraditi restavracijo, v katero vabi izključno mesojede goste. Vegetarijanci in vegani pri njemu niso zaželeni, je poudaril.

Zgradil bo popolnoma novo restavracijo

Pred kratkim je zemljišče ob zgornjem, tretjem ribniku na koncu mariborskega mestnega parka kupil Janez Visokogorski, ki se pravzaprav podaja v bolj konkretne gostinske vode. Do zdaj je namreč imel preko svojega podjetja dva manjša gostinska lokala, zdaj pa hoče na novokupljenem zemljišču narediti restavracijo, namenjeno izključno mesojedim gostom.

Čisto v vsakem obroku bodo meso ali mesni izdelki

“Dovolj imam tega, da nekateri ves čas poudarjajo, da meso ni zdravo in da je treba jesti samo zelenjavo in sadje,” nam je danes razlagal med kazanjem zemljišča, kjer bodo kmalu zabrneli gradbeni stroji. “Jaz sem gor rastel pri mesu, ne pa pri neki zelenjavi in sadju,” je slikovito nadaljeval in dodal: “Vidite, da sem zrasel in sem zdrav!” Nato pa še, da je našel somišljenike, ki njegovo idejo podpirajo. Tudi kuharja in kuharico, ki sta pravzaprav člana njegove družine. Prva je žena Sabina, ki že pripravlja jedilnike in jih preskuša. “Čisto v vsakem obroku bo meso. Tako v predjedi, juhi, glavni jedi,” nam je povedala in dodala, da preverja še sladice, v katerih je lahko meso. Sicer je specialist za sladice njun sin Peter, ki ga ob našem pogovoru ni bilo zraven. A tako Janez kot Sabina sta zagotovila, da gre tudi sladko in meso dobro skupaj.

Pozno jeseni stečejo prve nagradne akcije za mesojede goste

Zemljišče bodo v prihodnjih dneh zakoličili, izvajalec gradnje bo začel izkopavati zemljo za podkleteno zgradbo sredi aprila. Hiša, v kateri naj bi bila torej povsem mesna restavracija, pa naj bi po načrtih stala in bila opremljena že do konca leta. Janez Visokogorski nam je še dejal, da bodo pozno jeseni sprožili tudi velike akcije in nagradne igre za vse mesojede goste.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...