01:52, sre, 24. Apr

Mariborski kickbokser bo pomagal svetovni kickboksarski prvakinji





Mariborčan Nikki Osim je od leta 2018, odkar se pojavlja v profesionalnih boksarskih vodah, zabeležil štiri zmagovite borbe.

V času korone in tudi zaradi poškodbe hrbtenice se je športna pot nekoliko zaustavila, zdaj pa je najavil, da se ponovno vrača v profesionalni boksarski svet. Vesela novica pa je, da bo mariborski boksar Nikki Osim finančno pomagal boksarki in kickboksarki Nemki Sarah Liegmann (v kickboksu ima 17 naslovov amaterske svetovne prvakinje, 24 krat je bila nemška prvakinja …). Leta 2020 je bila del nemške reprezentance v olimpijskem boksu, leta 2021 pa je prestopila v profesionalni boks in debitirala v ZDA. Ima 6 borb, od tega je vseh šestih zabeležila zmago.

Nikki Osim o tem za kakšno njegovo pomoč gre 21 letni priznani nemški športnici: “Sarah Liegmann sem imel čast spoznati pred leti. Zdaj sem se odločil, da sponzorsko podprem borbo v nemškem Kölnu za GBA – German International female featherweight title, v kateri se bo Sarah Liegmann 11. marca pomerila proti Slovakinji Diani Kulinovi. Sarah je mlada perspektivna boksarka, ki je ostala brez sponzorjev, v njej pa vidim sebe. Po poškodbi sem prenehal z boksom in se preusmeril v podjetništvo v delo v gradbeništvu. Gradbeništvo poznam od malih nog, saj je bil moj dedek uspešen gradbenik. V tem času pa bom lahko del zaslužka iz svojega podjetja namenil prav športu – tokrat nemški boksarki in svetovni prvakinji v kickboksu Sarah Liegmann”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.