13:41, pet, 19. Apr

Mariborski mestni svet danes o nakupu tržnice in gostilne





Mariborski mestni svetniki se bodo danes sešli na izredni seji, na kateri bodo razpravljali o predlogu župana Saše Arsenoviča za ustanovitev družbe Mestne nepremičnine. Prek nje namerava izvesti občinski odkup objekta osrednje mariborske tržnice in Gostilne pri treh ribnikih v Mestnem parku. Iz poslovnih razlogov bo seja delno zaprta za javnost.

seja mom 1Ustanovitev novega javnega podjetja je Arsenovič napovedal po koncu seje mestnega sveta na začetku prejšnjega tedna. Kot je takrat dejal, bodo poskušali prek tega podjetja kupiti Gostilno pri treh ribnikih, ki je v lasti družbe Terme Maribor. Želi si namreč, da ta objekt na izjemni lokaciji v Mestnem parku preide v občinsko last, s čimer bi lahko bolje izkoristili njen turistični potencial.

Dva dni kasneje je javno predstavil še idejo za občinski odkup stavbne pravice na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, ki je pred leti prešla v zasebne roke. Medtem ko je zaenkrat občinska le zgornja ploščad tržničnega kompleksa, bi rada občina po novem prevzela celoten objekt, torej tudi notranje prostore in garažno hišo. S tem bi med drugim rešili problem prodajalcev mlečnih in mesnih izdelkov v pokritem delu tržnice, saj jim je sedanji lastnik odpovedal najemno pogodbo in bi se zato morali do konca tega meseca izseliti.

Za tržnico naj bi občina odštela nekaj več kot 2,5 milijona evrov ter za Gostilno pri treh ribnikih pol milijona evrov.

Na dnevnem redu imajo mestni svetniki danes tudi razpravo o pokrivanju izgube, ki jo je pridelal javni zavod Športni objekti Maribor.
Vir: lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.