2:48, petek, 27.09.2024
Maribor

Mariborski mestni svetnik uspešno pridobil donacijo več kot tone prehranskih izdelkov za otroke iz Ukrajine

Mestni svetnik Miha Recek je uspešno pridobil donacijo več kot tono prehranskih izdelkov za otroke iz Ukrajine, ki so nastanjeni v Sloveniji. Priznava, da pomoči ni bilo lahko dobiti, a se je na koncu le uresničila njegova želja po pomoči.

Miha Recek nam je dejal: “Ko se je začela vojna v Ukrajini in so začeli prihajati tudi begunci k nam v Slovenijo, sem se odločil, da pomagam po svojih močeh. Najprej sem stopil v kontakt z Intesom, kjer sem želel kupiti 1000 kg moke, a so mi odvrnili, da imajo vso moko že prodano. Nato sem prišel na idejo, da bi lahko znana podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo hrane kaj donirala.”

Poklical je več podjetji, a odzvali so se le v Podravki: “Kjer je sicer trajalo 2 meseca, a na koncu je bila zgodba uspešno zaključena. Pošiljko si je Rdeči križ Maribor moral ponj iti sam, a vseeno so donirali veliko prehranskih izdelkov z daljšim rokom trajanja (ribe,paštete,čokoladice,otroško hrano itd).”

Rdeči križ bo to sedaj sam distribuiral po centrih v Sloveniji, kjer so nastanjeni ukrajinski otroci. “Moja nova naloga bo, ker sem uredil donacijo za ukrajinske otroke je prav, da uredim tudi donacijo za naše, Slovenske otroke in tega se bom lotil takoj,” še pove Recek.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...