17:20, sre, 24. Apr

Mariborski otok ne bo odprl svojih vrat na predviden datum, krivo pa naj bi bilo zamujanje izvajalca





Sezona na mariborskem otoku je tik pred vrati, ljudje že nestrpno pričakujejo odprtje, da se bodo lahko v vročih poletnih dneh hladili na bazenih. A kot kaže se je sezona na Mariborskem otoku zamaknila. Kriv pa naj bi bil izvajalec.

Kako je z mostom, edinim dostopom do Mariborskega otoka? Podjetje Šport Maribor, na družbenih omrežjih sporoča sledeče: “In kako kaže z našo otvoritvijo, ki je predvidena 24.6., torej tradicionalno, na zadnji dan šole?  Žal, je izvajalec sporočil, da ne bo uspel z izvedbenimi deli do predvidenega datuma odprtja. Razlog? Nemalo težav z materiali, vremenom, dobavo, .. skratka, navaja razloge, o teži katerih naj presojajo tisti, ki so za projekt prenove zadolženi.”

Dela so se podaljšala

V podjetju, ki spada pod Javni holding Maribor, Šport Maribor, se krive želijo oprati: “Mi smo samo upravljavec javne športne infrastrukture, kamor spada tudi Otok. Tako kot vsi ostali, spremljamo dogajanje, vas o vsem skupaj karseda objektivno seznanjamo, skozi ves čas. In da, tudi nam ne odgovarja, da so se dela toliko podaljšala.  A žal, pri tem nič ne moremo.”

A kaj, ko verjetno imajo nadzornike, ki skrbijo, da delo teče po predvideni časovnici, zamude pa se zadnje obdobje v MO Maribor kar vrstijo, spomnimo se samo sanacije Kopališča Pristan. Z vprašanji na to temo smo se obrnili na Mestno občino Maribor, odgovore še čakamo.

Most neprehoden

“Vse, kar je v naši moči, bomo pripravili maksimalno, kljub temu, da imamo z neprehodnostjo mostu nemalo težav. Improviziramo. Ekipa se je že angažirala, kot vidite iz fotografij, smo že na Otoku in smo kljub oviram pričeli z vzdrževalno obnovitvenimi deli. Z vsem entuziazmom in energijo, da se Otok pripravi do dneva otvoritve do te mere, da boste ob obisku karseda zadovoljni,” še zapišejo na družbenih omrežjih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.