10:40, pet, 19. Apr

Mariborski poklicni gasilci v tožbe





Večer poroča, da je mariborski župan Saša Arsenovič podpisal sklep in z njim Javni zavod Gasilska brigada Maribor zavezal k izplačilu premalo izplačanega regresa za malico med nočnim delom v obdobju med letoma 2010 in 2015. A denarja na račun še niso prejeli.

Direktor Aleš Ciringer je sicer za Večer dejal, da so čakali, da korekcijo finančnega načrta potrdi še občina in po zadnjih informacijah naj bi korekcijo odobrili v četrtek. Po mnenju Aleksandra Ogrizka, nekdanjega predsednika sindikata poklicnih gasilcev Slovenije, je zavlačevanje nedopustno. Dejal je, da je direktor obljubil, da bo razlika plačana 15. marca, a naj bi se izgovarjal na občino. Meni, da se ne more sprijazniti, da je izgubil tožbo. Tožba je bila sprožena za obdobje desetih let.

Občina je sicer za svoje petletno obdobje denar gasilcem že izplačala. Kot zapišejo na Večeru jim je denar ostal dolžen zavod.

Nezadovoljstvo zaradi premalo izplačanih covid dodatkov

Kot v nadaljevanju zapišejo na Večeru so nezadovoljni tudi za to, ker naj bi dobili premalo izplačane covid dodatke. “V času trajanja epidemije je tako Javni zavod Gasilska brigada Maribor zaposlenim izplačal 435.536,67 evra dodatkov, to v povprečju znaša 5247,43 evra na zaposlenega, kar je v skladu z opisanim dogovorom in pomeni, da tudi drugi poklicni gasilci v državi niso dobili več,” za Večer pojasnjuje Ciringer.

Nekateri gasilci pa se s pojasnili direktorja ne strinjajo. Ogrizek je tako sprožil novo tožbo. Želijo si da dobijo izplačano tudi razliko 25 odstotkov na vse oddelane ure.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.