18:41, sob, 27. Jul

Mariborski policisti iščejo nasilna roparja





Mariborski policisti iščejo nasilna roparja, ki sta danes malo po polnoči ob Magdalenskem parku med hojo po pločniku napadla 21-letnega Mariborčana, z njim fizično obračunala ter mu pobrala denar, mobilni telefon in športno torbo. Policisti morebitne očividce dogodka prosijo za informacije, ob tem pa ne izključujejo, da je bilo storilcev več.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je 21-letnik hodil po pločniku, ko je nenadoma izza enega od grmov v parku pred njega skočil neznanec in ga z roko udaril v obraz, drugi pa ga je potisnil tako, da je padel po tleh.

Pri padcu mu je z ramena padla športna torba črne barve, v kateri je imel dvoranske športne copate fluorescentno rumene barve, rumene kratke hlače iz blaga in belo majico. Iz hlačnega žepa sta mu padla denarnica in mobilni telefon. Ko je ležal na tleh, ga je eden od neznancev z neugotovljenim predmetom udaril po nogi, nato pa mu je isti predmet zalučal proti glavi.

Napadeni mladenič je udarec blokiral ter v šoku nekaj časa obležal na tleh. V tem času sta neznanca ali neznanci iz denarnice vzeli ves denar, ki ga je imel, pobrali njegov mobilni telefon in športno torbo ter s kraja zbežali v neznano smer.

Oškodovanec je v ropu utrpel lažje telesne poškodbe, ki so mu jih oskrbeli v mariborskem kliničnem centru. Policija je bila o dejanju obveščena šele več kot eno uro po ropu in ji roparjev ter ukradenih predmetov doslej še ni uspelo najti. Na mariborski policijski upravi zato vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, storilcih ali odtujenih predmetih, poziva, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.