09:22, čet, 25. Apr

Mariborski policisti letos že dvanajstič na otroško varnostno olimpijado





Policijska uprava Maribor danes že dvanajstič zapored začenja preventivni projekt otroške varnostne olimpijade, v katerem učenci 4. razredov osnovnih šol tekmujejo v poznavanju pravil o varnosti in zaščiti ter določenih vsakodnevnih spretnosti. Del projekta bo tudi letos humanitarna Štengijada, tek mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo.

Osnovnošolsko predtekmovanje se danes začenja v Cirkulanah, kjer bodo četrtošolci z območja policijskih postaj Gorišnica, Podlehnik in Ormož pokazali, kaj so se naučili s področja prepoznave, preprečevanja in odpravljanja posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, kako hitri in spretni so ter kako obvladajo timsko delo.

štengijada 2016 (6)

 

 

Ta teden bosta enaka dogodka potekala še v Juršincih, kjer bodo znanje, spretnost in medsebojno sodelovanje prikazali preskusili učenci osnovnih šol ptujskega območja, in v Lenartu, kjer bodo to počeli še otroci z območja policijskih postaj Lenart in Šentilj. Naslednji teden se bodo tekmovanju na treh dogodkih pridružili še otroci s širšega območja Slovenske Bistrice in Maribora.

Na vseh predtekmovanjih bodo udeležencem predstavili tudi vse službe, ki skrbijo za varnost, med drugim delo policistov motoristov, vodnikov službenih psov, konjenikov, pa tudi reševalcev, vojakov, gasilcev in predstavniki uprave za zaščito in reševanje. Letošnje tekmovanje bodo najboljši sklenili na zaključni prireditvi 1. junija v mariborski športni dvorani Lukna.

Ob tem pa policisti tudi letos v sklopu varnostne olimpijade pripravljajo še dobrodelni dogodek. Že 6. Štengijada, kjer se bodo udeleženci spopadli s tekom po 454 stopnicah na Kalvarijo, bo tokrat potekala 23. maja, start pa bo znova pod stopnicami na dvorišču Slomškovega zavoda. Posamezna trojka za udeležbo prispeva 15 evrov v humanitarne namene, lani so tako zbrane prispevke namenili letovanju otrok preko Zveze prijateljev mladine Maribor.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.