18:17, pon, 29. Jul

Mariborski policisti na hišnih preiskavah v Pekarni





Mariborski policisti in kriminalisti so včeraj dopoldne opravljaji hišno preiskavo v prostorih mestnega središča alternativne kulture Pekarna, ki je sicer v lasti mestne občine. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, se hišna preiskava nanaša na sum storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Pridržan ni nihče.

pekarna, foto STA

Hišne preiskave policisti v sodelovanju s policijskimi vodniki službenih psov in kriminalističnimi tehniki opravljajo na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika mariborskega sodišča. Pri tem iščejo prepovedane droge in predmete, ki bi utegnili biti dokaz v kazenskem postopku, če bo njihov sum utemeljen.

Iz PU Maribor za zdaj več informacij niso posredovali, rezultate preiskave bodo medijem in javnosti sporočili v prihodnjih dneh.

Znotraj območja Pekarne delujejo različna alternativna kulturna in družbeno angažirana društva, pa tudi nekaj lokalov. Del območja je med drugim prenovljeni mladinski hotel, tam deluje MC Pekarna, Pekarna magdalenske mreže, koncerti med drugim potekajo v dvorani Gustaf, več je tudi festivalskih dogodkov. Del objektov je Mestna občina Maribor prenovila, ostale načrte je za zdaj ustavilo pomanjkanje denarja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.