09:17, tor, 23. Apr

Mariborski policisti s poostrenimi nadzori nad voznike, ki vozijo v rdečo luč





Mariborski policisti opozarjajo, da je neupoštevanje semaforja eden izmed tistih prekrškov, ki je opazen vsakemu udeležencu v cestnem prometu.

FOTO: Pixabay.com

Neupoštevanje svetlobne prometne signalizacije je eden izmed tistih prekrškov, ki je opazen vsakemu udeležencu v cestnem prometu, nemalokrat pa je vožnja v rdečo luč vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Semaforji in luči na semaforji imajo svoj namen in pomen, zato prav vsi udeleženci v cestnem prometu pričakujejo, da se bomo vsi ravnali po svetlobnih znakih na semaforjih.

V zadnjem poostrenem nadzoru so ugotovili kar 27 kršitev

Policisti so pri nadzoru cestnega prometa posebej pozorni na voznike, ki ne upoštevajo svetlobnih prometnih znakov. Tako je bilo tudi v zadnjem poostrenem nadzoru nad upoštevanjem svetlobnih prometnih znakov, ko so ugotovili kar 27 kršitev.

Poudariti velja, da so policisti v poostrenem nadzoru uporabili video nadzorni sistem, zato bo prekrškovni postopek, z vsemi dokazi, uveden tudi zoper tiste kršitelje, ki takoj po storjenem prekršku niso bili ustavljeni.

Nezakonito in nevarno početje

“Opozarjamo, da je vožnja v rdečo luč na semaforjih nezakonito ravnanje in nevarno početje, zato bomo policisti tudi v prihodnje izvajali odmevne poostrene nadzore in uvedli prekrškovne postopke tudi zoper tiste voznike, ki jih policisti takoj po vožnji v rdečo luč na semaforju ne bodo ustavili,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Policisti so priložili dva videoposnetka neupoštevanja rdeče luči na semaforju. V enem primeru je jasno vidno, da rdeče luči na semaforju ni upoštevala kar cela kolona vozil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.