17:00, pet, 29. Mar

Mariborski rokometaši najprej z Ribnico





Rokometaši mariborskega Branika drugi del sezone pričenjajo z zahtevnim gostovanjem pri trenutno drugem moštvu prvenstva, moštvu Rika Ribnice. V letošnji sezoni so Branikovci v dobrem položaju, da dosežejo uvrstitev v končnico prvenstva.

Pred vijoličastimi rokometaši je drugi del sezone, kjer jih najprej čaka še 7 krogov rednega dela državnega prvenstva. Potem, ko se vijoličasti rokometaši v zadnjih dveh sezonah po rednem delu prvenstva niso uspeli uvrstiti v končnico za prvaka, so tokrat v dobrem položaju, da to dosežejo.

Pred pričetkom 16. kroga Lige NLB so namreč trenutno na 4. mestu z dvema točkama zaostanka pred trenutno 3. Velenjem ter s 4-mi točkami prednosti pred prvim zasledovalcem Koprom. Že takoj na začetku jih čakajo tri težke tekme, najprej to soboto proti Ribnici.

Pred nami je težek razpored in že takoj zahtevno gostovanje v Ribnici. Zavedamo se, da je domače moštvo v vlogi favorita, a tudi favoriti venomer ne zmagujejo. Na to gostovanje odhajamo popolnoma neobremenjeni z dobrimi občutki iz pripravljalnega obdobja. Moštvi se dobro poznata in kakšnih skrivnosti ni. Poskušali se bomo predstaviti v najboljši možni luči ali bo to dovolj pa bo pokazal končni rezultat,” je povedal trener RK Maribor Branik Marko Šibila, ki meni, da je moštvo kljub odhodu Žana Šola in prihodu Gorana Bogunovića bolje uigrano kot v jesenskem delu.

RK Maribor Branik
FOTO: MP Produkcija

To se je pokazalo tudi na zadnjih pripravljalnih srečanjih. “Moram reči, da kljub nekaterim zdravstvenim težavam in poškodbam določenih igralcev se forma vzpenja. Vseh težav nismo uspeli sanirati, a vseeno nadaljevanje sezone pričakujemo dobro pripravljeni. Praktično vsi, tudi mlajši igralci, so pokazali, da lahko računamo na njih. Zavedamo se svojih kvalitet in tudi tega, da razlike v tej slovenski ligi niso velike in na vsaki tekmi je potrebno dati vse od sebe za dosego uspeha,” je zaključil Šibila.

Srečanje med RD Riko Ribnica in RK Maribor Branik se bo v soboto 2. februarja v Športnem centru Ribnica pričelo ob 19. uri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.