00:19, čet, 4. Jul

Mariborski Sonček dobil električno kolo, prilagojeno invalidom





Mestna občina Maribor je v okviru mednarodnega projekta Tribute, ki se je osredotočal na trajnostno mobilnost v mestih, nabavila 14 električnih koles. Prvo kolo, ki je prilagojeno invalidom, je ta teden predala v uporabo mariborskemu društvu za cerebralno paralizo Sonček.

“V društvu Sonček že 42 let opravljate res izjemno, raznoliko in pomembno delo, kar v teh desetletjih ni več samo delo, ampak verjetno kar poslanstvo. Vsi smo del ene družbe in enega sveta, vsi živimo v istem mestu in z vašim delom spreminjate družbo in družbeno dojemanje drugačnosti,” je ob predaji povedal župan Saša Arsenovič.

v okviru projekta Tribute so nabavili šest običajnih električnih koles, s katerimi bodo promovirali kolesarjenje, ter osem specialnih električnih koles, ki bodo namenjena uporabi ranljivim skupinam, kot so starejši in osebe z gibalnimi ovirami, ali za prevoz tovora.

Foto: MOM

“Projekt je uspešno naslovil trajnostno mobilnost v mestu. Uspešno smo naslovili mobilnostne potrebe različnih skupin uporabnikov, saj kolesarjenje kot okolju najbolj prijazna oblika mobilnosti nudi številne prednosti, kot so zmanjševanje onesnaževanja zraka, hrupa in obremenjevanja mestnih središč z motornimi vozili,” meni župan.

V projektu, vrednem skupno 3,3 milijona evrov, je sodelovalo devet partnerjev iz sedmih držav. Uradno se je zaključil junija lani. Sofinanciran je iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

V okviru projekta so v Mariboru nabavili tudi električno vozilo Maister, ki vozi po peš coni, ter kolesarnico, ki omogoča shranjevanje in polnjenje električnih koles. Projekt je omogočil tudi nakup treh GPS naprav, ki so bila v pilotni fazi izvedbe projekta nameščena na električna kolesa z namenom identifikacije najpogosteje uporabljenih kolesarskih poti s strani uporabnikov, sporočajo z občine.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.