20:35, ned, 28. Jul

Mariborski študenti gradbeništva pomagali osebam s cerebralno paralizo





Študentje in študentke mariborske fakultete za gradbeništvo so včeraj v dvorani Štuk priredili humanitarno prireditev, na kateri so zbirali sredstva za osebe s cerebralno paralizo. Letos so dogodek izpeljali že peto leto zapored.

mariborski studenti gradbenistva v pomoc osebam s cerebralno paralizo (3)

Študentje pod okriljem študentskega sveta ter Društva študentov Fakultete za gradbeništvo Univerze v Mariboru vsako leto poskušajo izvesti čim več najrazličnejših projektov, ki bi postali stalnica na urniku njihovega obštudijskega življenja ter bi bili v ponos vsem študentov in zaposlenim na fakulteti. To jim uspeva že peto leto zapovrstjo. “To je eden izmed že tradicionalnih, uspešnih in ponosnih projektov, ki ga delamo že peto leto zapovrstjo,” je povedal prodekan za študentska vprašanja fakultete za gradbeništvo Gregor Trlep.

mariborski studenti gradbenistva v pomoc osebam s cerebralno paralizo (9)

Letos so se odločili zbrati sredstva v sodelovanju s humanitarnim društvom Sonček, katerega cilj je pomagati otrokom, mladostnikom in odraslim s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi pri njihovem vključevanju v socialno okolje.

Zbrana sredstva bodo namenili zdravstvenim-terapevtskim kolonijam na Debelem Rtiču in Elerjih, v katere se vključujejo otroci in mladostniki s cerebralno paralizo. V enotedenskih terminih so deležni s pomočjo specialnih pedagogov, nevrofizioterapevtov in spremljevalcev intezivnih nevrofizioterapevtskih obravnav ter delovne terapije. Ob vsem tem pa spoznavajo in se urijo v vsakodnevnih veščinah za samostojnejše življenje.

Humanitarno akcijo sta podprla tudi Matjaž Javšnik s stand up nastopom in Zoran Predin z glasbenim koncertom. V nabito polni dvorani pa je ob dogodku bilo čutiti veselje, radost in hvaležnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.