06:25, sre, 24. Apr

Psihošprint tudi letos





Psihošprint je vsakoletni večdnevni projekt Društva študentov psihologije Maribor (DŠPM), ki poteka z namenom zainteresirani javnosti predstaviti specifično področje psihologije. Pretekla Psihošprinta sta potekala na temo izgorelosti in psihologije medijev, tokratna tema pa bo »Freud in psihoanaliza«.

S tem organizatorji jadrajo nekoliko izven klasične psihologije ter poskušajo naslavljati vprašanja, za katera verjamejo, da so dandanes bistvena. Med 31. marcem in 5. aprilom 2014 se bo tako na Filozofski fakulteti UM in v Kulturno – glasbenem brlogu zvrstila serija dogodkov – vse od predavanj, okrogle mize, dramske igre pa do ostalega dogajanja na fakulteti – ki bo poskušala zajeti dobro znan moto: nazaj k Freudu.

Med predavatelji in gosti okrogle mize so Peter Praper, Dušan Rutar, Damijan Sever, Matjaž Lunaček, Borut Škodlar in Janko Bohak, v okviru projekta pa bo izvedena tudi originalna dramska igra, pri kateri DPŠM sodeluje z dramaturginjo Tanjo Lužar.

Projekt je tudi dobrodelno obarvan, saj si DŠPM prizadeva, da se tekom tedna zberejo prostovoljni prispevki, ki jih bodo nato predali humanitarni organizaciji Šent, katere poslanstvo je varovanje človekovih pravic in dostojanstva uporabnikov služb za duševno zdravje ter psihosocialna, zaposlitvena in psihiatrična rehabilitacija in ustvarjanje novih delovnih mest za težje zaposljive osebe.

Projekt bo otvorila dramska igra, predavanja in okroglo mizo bo popestrilo vsakdanje dogajanje na Filozofski fakulteti UM, zaključili pa ga bo ekskurzija na Freudov Dunaj. Projekt koordinirajo Tomaž Praprotnik, Aljaž Jelenko in Aleš Korošec.

Projekt so podprli: Študentski svet FF UM, Filozofska fakulteta UM, Zbornica kliničnih psihologov, Društvo psihologov Slovenije, Založba cf, Študentski svet UM, Društvo študentov psihologije Maribor.

Več o programu na spletni strani projekta.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.