17:31, sre, 3. Jul

Mariborski supernadzornik pijan povzročil nesrečo





Predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage Damijan Škrinjar je, po naših informacijah, pred osmimi dnevi pijan povzročil prometno nesrečo.

Prometno nesrečo o kateri smo poročali tudi tukaj.

Na sliki avtomobil drugega udeleženca, ki jo je povzročil Škrinjar.

Tako Škrinjar kot voznik drugega osebnega avtomobila, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe, sta bila odpeljala na urgenco UKC Maribor, oba pa so gasilci reševali iz avtomobilov.

Prometna nesreča se je zgodila prejšnji petek, in sicer v Spodnjih Hočah na povezovalni cesti med Hočami in Slivnico (Slivniška cesta).  “Aktivnosti ogleda kraja prometne nesreče tudi tukaj trenutno še potekajo, po prvih ugotovitvah pa gre za prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, zaenkrat točna stopnja poškodb še ni znana,” so takrat za Lokalec.si sporočili iz PU Maribor.

V nesreči sta bili udeleženi dve vozili, vzrok trčenja pa je po prvih ugotovitvah vožnja po napačni strani, zaradi česar je prišlo do čelnega naleta obeh vozil. Na kraju je posredovala tudi enota poklicne Gasilske brigade, ki so oba voznika, ki sta bila sama v vozilih, s tehničnim posegom reševali iz vozil, še za Lokalec.si pojasnijo policisti.

Naslednji dan so mariborski policisti sporočili, da je nesreči botroval alkohol: “Voznika povzročitelja so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.”

Škrinjarju torej, ne grozi zgolj odvzem vozniškega dovoljenja, temveč tudi ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje, kar se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.