04:29, čet, 18. Apr

Mariborski vodovod opozarja: “Obvezno izvedite intenzivno spiranje internih hišnih napeljav”





Zaradi razglasitve epidemije COVID-19 in zaprtja večine dejavnosti, se je posledično zmanjšala ali pa celo prekinila tudi poraba vode v večini objektov. Posledica tega je, da voda v internih hišnih napeljavah zastaja, s tem pa se (močno) poslabša tudi njena kakovost.

FOTO: Pixabay.com

V Mariborskem vodovodu apelirajo na uporabnike naj pred odprtjem objektov obvezno izvedejo intenzivno spiranje internih hišnih napeljav: “To pomeni, da pustimo vodo dlje časa teči na vseh pipah v objektu. Priporočamo vam, da pred tem odstranite iz pip mrežice ter jih namočite v alkoholnem kisu oziroma jih po potrebi tudi zamenjate. Predlagamo, da izvedete ločeno spiranje sistema za toplo in hladno vodo. Ne pozabite tudi na naprave, ki so priključene na interno hišno napeljavo (pitniki, kavni avtomati, zobozdravstveni stroji, itd.). Priporočamo vam, da vse naprave izklopite in sperete s povratnim tokom vode. Posebno pozornost namenite tudi morebiti vgrajenim filtrom in napravam za mehčanje vode. Več informacij najdete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ:”

Ustrezno poskrbite za interne hišne napeljave

Apelirajo tudi na vse lastnike, upravnike in odgovorne osebe objektov, ki še vedno ostajajo zaprti, da do vzpostavitve običajnih razmer ustrezno poskrbijo za interne hišne napeljave. Predlagajo, da poskrbite za izmenjavo vode v internih hišnih napeljavah kljub temu, da se dejavnosti ne izvaja. To pomeni, da se vsakih 7 dni izvede izpiranje internih hišnih napeljav tako, da se spušča vodo v WC kotličkih in odpre vodo na vseh pipah. Voda naj teče do stabilizacije temperature. S tem se primerno vzdržuje interna hišna napeljava in izognete se morebitnim nevšečnostim.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.