02:15, sob, 6. Jul

Mariborski vrtčevski otroci skrbijo za vrt, a nekdo uničuje trud: “Ni razlog krt, ampak umazane človeške roke.”





Otroci iz mariborskega vrtca Želvica skrbijo za zeliščni vrtiček, ki njim in zaposlenim veliko pomeni. A njihov trud uničujejo posamezniki, ki kradejo posajena zelišča, so zapisali na družbenih omrežjih, razočarano.

Kot so zapisali na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook, je to projekt, pri katerem najbolj uživajo najmlajši: “Košček zemlje, ki ga pogledajo vsakodnevno. Se veselijo vsake čebelice, ki se na njem ustavi.” Otroci z vrtičkom spoznavajo dišave in se učijo uporabe različnih zelišč.

Dodajajo, da se otroci, starši in vsi zaposleni trudijo, da je njihov zeliščni vrt čim bolj barvit in raznolik: “Veliko je pozitivnih razlogov, zakaj vrtiček vsem nam veliko pomeni.”

Umazane roke posameznikov

A kaj kmalu zapišejo, da je tukaj tudi temna plat, za katero so ogorčeni in ne morejo verjeti, da se zares dogaja: “Zelišča nam vsakodnevno zmanjkujejo in za njih ni razlog krt ali katerakoli druga žival. Žal so to umazane človeške roke posameznikov, ki nam kradejo naša zelišča. Kdorkoli želi katerokoli zelišče iz našega vrtička, za katerega se trudimo vsakodnevno, se naj oglasi pri nas in mu bomo z veseljem podarili, tisto česar še na svojem vrtu nima in si tako neizmerno želi.”

“Upamo, da objava doseže te ljudi in da bo vrtiček v prihodnje ostal samo na ogled, ne pa košček zemlje za samopostrežbo,” so zaključili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.