05:04, sre, 7. Jun

Mariborski zdravstveni dom na robu organizacijskih zmožnosti

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor zaradi okužb zaposlenih z virusom COVID-19 in drugih odsotnosti na robu organizacijskih zmožnosti.

“Glede na zadnje podatke o številu okuženih na območju mariborske regije, ki so v tem trenutku najvišji v državi pozivamo vse občane Mestne občine Maribor in sosednjih občin, da nujno upoštevajo vse priporočane ukrepe pri preprečevanju možnosti prenosa okužb z virusom Covid -19, saj nam brez njihove pomoči žal ne bo uspelo zaustaviti naraščanja števila okužb,” so sporočili iz mariborskega zdravstvenega doma.

Zaradi povečanega števila zaposlenih, pozitivnih na COVID-19 in posledično njihove odsotnosti, kakor tudi odsotnosti zaposlenih, ki so v karanteni zaradi stika z okuženimi, se srečujejo z vedno večjimi kadrovskimi težavami. Po zadnjih podatkih je odsotnih 131 zaposlenih, med njimi kar 10 družinskih zdravnikov in 25 medicinskih sester, ki delajo v ambulantah organizacijske enote Splošno zdravstveno varstvo.

Kader na triažnih točkah ob vhodih v zdravstvene postaje

Zavod mora zagotavljati neodložljive zdravstvene obravnave in izvajanje zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta, kar pomeni, da morajo dejavnosti in obravnave na področju primarnega zdravstvenega varstva, ki je osnovno poslanstvo njihovega zavoda, potekati nemoteno in neprekinjeno. Ob vseh rednih dejavnosti morajo vsakodnevno zagotavljati kader na triažnih točkah ob vhodih v zdravstvene postaje na 47 lokacijah zavoda.

Prav tako morajo še dodatno vsakodnevno zagotavljati kader (dnevno 10 zaposlenih) za izvajanje dela na vstopnih točkah za testiranje na COVID-19. Vse našteto zagotavljajo tudi z delom preko  polnega delovnega časa, torej z dodatnimi obremenitvami zaposlenih v zavodu.

Primorani bodo nekatere ambulante začasno zapirati

“Glede na trenutno kadrovsko situacijo in dodatne obremenitve zaposlenih se bojimo, da vseh naštetih del in nalog sami z razpoložljivim kadrom ne bomo zmogli zagotavljati, saj delujemo na robu naših organizacijskih zmožnosti. Zaradi vsega tega bomo primorani nekatere naše ambulante začasno zapirati, za paciente pa bo ustrezno poskrbljeno na drugih delujočih lokacijah. Iz tega razloga pozivamo paciente, da na spletni strani zavoda redno spremljajo obvestila o delujočih ambulantah in delovnem času ambulant ter da se držijo vseh preventivnih ukrepov za zaustavitev prenosa okužbe z virusom COVID-19,” še sporočajo iz ZD Adolfa Drolca Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav