05:11, sob, 20. Apr

Mariborski župan Saša Arsenovič naj bi napadel otroka





Bojan Požar je na Twitterju delil izpoved očeta, ki je bila poslana nekaterim medijem. Mariborski župan naj bi, kot je razvidno iz zapisa, napadel 13-letnega fanta. Do dogodka naj bi prišlo včeraj, 18. aprila, na igrišču teniškega kluba Branik Maribor, kjer naj bi otroci pobirali žogice iz smeti, kamor sicer mečejo žogice, ki jih ne uporabljajo več.

Objavljamo nelektorirano izpoved očeta: “Pozdravljeni, sem oče 13 letnega sina katerega je na velikonočno nedeljo napadel župan Maribora zaradi rabljenih tenis žogic ki so bile v smeteh in ki sploh niso njegove ter za katere so trenerji tam dovolili otrokom da si jih vzamejo, saj jih oni vržejo v smeti, prvo verbalno napadel skupino otrok jih zmeraj in poniževal ko pa je dobil nazaj isto pa se je fizično lotil otrok ter začel mojega sina daviti potem pa kot strahopetec ki je pobegnil pred menoj.” 


Obrnili smo se na PU Maribor in jih povprašali, ali so v nedeljo prijeli prijavo, kjer naj bi starejši moški najprej verbalno napadel skupino otrok, nato pa se enega izmed njih “lotil” tudi fizično ter nato pobegnil ter ali drži, da je otrok po dogodku poiskal zdravniško pomoč. Za lokalec.si so dejali: “Policisti so v nedeljo, 17. 4. 2022, zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba.”

Odziv mariborskega župana Saše Arsenoviča na očitke, da naj bi napadel otroka

V nadaljevanju so pojasnili, da kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb,  več informacij ne morejo nuditi.

Obrnili smo se tudi Mestno občino Maribor, kjer smo prosili za županov odziv, le tega do objave članka nismo prejeli. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Naslovna fotografija: Bojan Požar Twitter

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.