06:04, pet, 19. Apr

Mariborski župan se je opravičil za preuranjeno in neposrečeno potezo





Tyrševa: Na občini priznali, da so korita neprimerna, opravljene korekcije.

Po neposrečeni začasni ureditvi Tyrševe ulice v delu med Gregorčičevo in Krekovo ulico je mariborski župan Saša Arsenovič nemudoma sklical sestanek s predsednikom MČ Center, stanovalci in predstavniki poslovnih prostorov na ulici.

Mariborski župan se je vsem prisotnim opravičil za preuranjeno in neposrečeno potezo 

Prav tako so bila tekom zadnjih dni že odstranjena predimenzionirana korita – in sestanek nadaljeval v želji iskanja najboljše rešitve, ki bo zadostila željam prebivalcev ulice, kakor tudi zahtevam prometne stroke.

Slednjo so zastopali podžupan dr. Samo Peter Medved, predstavniki Urada za komunalo, promet in prostor, projektantka Petra Krištof, prometno študijo v tem delu mesta pa je predstavil tudi Matej Moharič iz Katedre za prometno tehniko in varnost v prometu na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru.

Dogovorjena rešitev bo izvedena v roku 14 dni

Strokovni sodelavci so občanom Tyrševe ulice predstavili 4 možne rešitve začasne ureditve. Soglasno je bila sprejeta rešitev, ki zagotavlja sledeče.

Promet ostane enosmeren v smeri proti jugu, parkirna mesta se zagotovijo na zahodni strani ulice, kolesarska pot pa bo potekala po cestišču v smeri proti jugu in po ločenem kolesarskem pasu, v smeri proti severu ob desnem robniku.

“Ob tem je potrebno poudariti, da smo na MO Maribor dosledno premislili vse potrebe prometne ureditve, s katero so se prav tako strinjali vsi prisotni in sicer, da se bo v sklopu urejanja ulice, oz. neposredni bližini zagotovilo sedem parkirnih mest za avtomobile, enosledna vozila, kolesarje in invalide, da bo poskrbljeno za dostavna mesta, kratkotrajno parkiranje kupcev, vidnost izložb, prostor za gostinski lokal,” so pojasnili in dodali, da bo vsekakor nova ureditev prioritetno zagotavljala varnost za vse deležnike v prometu.

“Razprava je tekla tudi o končni podobi Tyrševe ulice, kjer smo sprejeli sklep o preučitvi ozelenitve na vzhodni strani ulice,” so še sporočili iz občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.