14:22, pet, 19. Apr

Mariborski župan z delegacijami položil vence na obeležjih po občini





Župan MO Maribor Saša Arsenovič je včeraj s predstavniki veteranskih organizacij in Slovenske vojske položil vence na obeležjih Mestne občine Maribor.

Položitev venca. Vir: Facebook, MO Maribor

S polaganjem vencev pred 1. novembrom so se tako poklonili talcem ustreljenim konec II. svetovne pri spomeniku na Ledini, pred spominskim obeležjem v Loki nad Streliško cesto žrtvam revolucije, ki so bile brez sodbe kruto umorjene 12. 1. 1946 in nadaljevali pred spominskim obeležjem žrtvam agresije JA na Slovenijo 91′, spomenikom Slave Klavore v Parku mladih, grobnico generala Rudolfa Maistra in poklonom padlim športnikom Branika – borcem za svobodo v II. svetovni vojni.

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je včeraj s predstavniki veteranskih organizacij in Slovenske vojske položil vence na…

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Petek, 30. oktober 2020

V popoldanskem delu so vence položili še v Parku spominov v Melju, pred spomenikom borcem za severno mejo v mestnem parku, polaganje vencev pa zaključili s poklonom generalu Rudolfu Maistru in talcem ubitim za zidovi nekdanje sodnijske jetnišnice, kjer sta danes, nad veliko granitno ploščo z imeni 667 talcev, zapisana verza Branka Rudolfa: »Padli ste z grozo v očeh, ubiti za temi zidovi, padli ste z vero v naš rod, naj ne zamre vas spomin.«

S spoštovanjem in v spomin vsem, ki so s pogumom in nesebičnostjo darovali svoja življenja, izrekamo globok poklon, so še zapisali na Facebook strani MO Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.