11:31, sob, 20. Apr

Mariborskim športnim društvom iz MO Maribor namenili štiri milijone evrov





Mestna občina Maribor bo na podlagi letnega programa športa letos razdelila športnim društvom več kot štiri milijone evrov, so sporočili z občine. Na javni razpis je prispelo 106 vlog, odobrili so jih 89, 13 so jih zavrnili, štiri vloge pa so zavrgli.

Vlagatelji so skupno prijavili več kot tisoč vsebinskih programskih obrazcev za 8631 športnikov in 547 strokovnih delavcev.

“Kljub celotnemu investicijskemu ciklu na športu smo uspeli zagotoviti pol milijona evrov več, vse v smeri tega, da bo življenje še bolj zdravo in razgibano,” je dejal župan Saša Arsenovič.

Razdelili so skupno 4,3 milijona evrov

Vseh razpisanih sredstev za namen sofinanciranja športnih programov v občini je bilo 4,4 milijona evrov, od tega 2,1 milijona evrov za namen programov letnega programa športa in 2,3 milijona evrov za namen sofinanciranja uporabe prostora.

Razdelili so skupno 4,3 milijona evrov. Letos je bilo tako za sofinanciranje letnega programa športa dodeljenih za 426.188 evrov več sredstev kot lani.

Skupno je bilo za programe vadb in tekmovanj športnim klubom dodeljenih več kot 90.000 ur sofinancirane uporabe športnih objektov, ki so ključnega pomena za izvedbo vadbe, izpostavljajo na občini.

V teh dneh bodo lahko vlagatelji začeli prevzemati odločbe in sklepati pogodbe o sofinanciranju, po podpisu pogodb pa tudi črpati dodeljena sredstva.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.