23:01, pet, 19. Apr

Mariborsko podjetje Mikro+Polo prejelo nagrado Združenja Manager Vključi.Vse





Mariborsko podjetje Mikro+Polo, ki je največji dobavitelj za laboratorije v Sloveniji, je včeraj, 29. septembra 2022, v sklopu Managerskega kongresa v Portorožu prejelo priznanje Vključi.Vse. Sekcija managerk pri Združenju Manager priznanje podeljuje z namenom izpostaviti podjetja s strategijo vključevanja in raznolikosti ter razvitim odnosom do enakosti spolov.

Mikro+Polo je hitro rastoče podjetje s 150 zaposlenimi, ki ima sodelavce že v štirih evropskih državah, katerim se v prihodnjem letu pridruži še Švica. Lansko poslovno leto je zaključilo s 27 milijoni evrov čistih prihodkov od prodaje in do 9.7.2022 ustvarilo že 1,9 milijona čistega poslovnega izida. Pri tem je donosnost sredstev znašala 21 %, donosnost kapitala pa 53 %. Na podlagi preteklih izkušenj in ambicioznih želja si zastavljajo visoke cilje, v njih si upajo biti drzni in drugačni. Zmeraj želijo biti korak pred ostalimi, saj lahko le tako ustvarjajo trende in premikajo meje.

Pametno pohištvo

V letošnjem letu so registrirali znamki kemikalij Pregl Chemicals in Pregl Digital, sistem za prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu. S pametnim pohištvom (katerega celotna proizvodnja poteka v Mariboru), ki z aplikacijo na digitaliziran način omogoča zelo natančno spremljanje lokacije, zaloge ter porabe laboratorijskega pribora in kemikalij v naslednjih petih leti načrtujejo 100 milijonov evrov prihodkov. V preteklih mesecih so bili del dveh izjemno uspešnih nastopov na največjih mednarodnih laboratorijskih sejmih v Nemčiji, kjer so navdušili obiskovalce, zdaj pa z ekipo že uspešno dogovarjajo plane, med drugim z največjimi svetovnimi farmacevtskimi podjetji.

Ponosni na priznanje

Po besedah solastnika in direktorja Marka Podgornika Verdeva je “priznanje Vključi.Vse kot krona; je potrditev, da se za uspehom celotnega podjetja lahko skrivajo tudi čisto navadni ljudje. Vsi različni, vsi posebni. A vseeno vsi spoštovani in varni v okolju službe. Je dokaz, da se da tudi drugače. Z nasmeškom na ustih in s srečo v očeh. V Mikro+Polo smo ponosni in veseli priznanja, a še bolj veseli bomo, ko takšna priznanja ne bodo več potrebna.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.