08:22, pon, 29. Jul

Mariborsko zavetišče ostaja varno zavetje za zapuščene živali





V Snagi, kjer izvajajo obvezno gospodarsko javno službo oskrbe zapuščenih živali, cenijo prizadevanja Mestne občine Maribor in njenega pristojnega Urada za gospodarstvo, ki se skupaj z njimi trudijo izboljšati poslovanje zavetišča in so v preteklih tednih vložili sredstva v pleskanje in manjšo prenovo zadnje, četrte smreke mariborskega zavetišča. S to prenovo so nastali prvi osnovni pogoji za zagon druge dejavnosti, kot priložnosti za dodaten vir dohodka za zavetišče.

zavetisce za zivali

Bojazen, da bi zaradi katere koli tržne dejavnosti zanemarili osnovno, torej oskrbo zapuščenih živali, je odveč. Zavedajo se, da so v zadnjih treh letih v zavetišču ustvarili varno zavetje zapuščenim in izgubljenim psom in mačkam; ta ugled mariborskega zavetišča bodo ohranjali. Ponosni so, da v našem zavetišču živali ne evtanazirajo po preteku 30-dnevnega zakonsko določenega roka, ampak vsakemu psu in mački dajo priložnost, da doživi dan, v katerem spozna svoje nove lastnike in odide z njimi v svoj nov dom. Na račun zapuščenih živali ne bodo ustvarjali zaslužka s katero koli drugo tržno dejavnostjo, saj bi bilo to v nasprotju s poslanstvom, s katerim vodijo zavetišče. Zapuščeni psi in mačke bodo tako tudi v prihodnje našli varno zavetje v vseh boksih, ki so zavetišču na razpolago za nameščanje živali.

Veseli jih, da je zaradi akcij kastracij in sterilizacij, ki jih je financirala in jih še zmeraj v finančnem in moralnem smislu podpira tudi Mestna občina Maribor, predvsem prostoživečih mačk, število zavrženih mačk iz leta v leto manjše. Akcije ozaveščanja o pomembnosti čipiranja psov rezultirajo v manjše število izgubljenih in zavrženih psov na leto, čeprav številke upadajo počasi. Zavedajo se, da je poslovanje zavetišča negativno, vendar so ob prevzemu koncesije dali zavezo, da bodo ravnali kot družbeno odgovorno podjetje in obljube ne bodo prelomili, so pa izgubo v primerjavi z letom 2013 v lanskem prepolovili.

Vsaka odločitev o vzpostavljanju kakršne koli dodatne dejavnosti na lokaciji mariborskega zavetišča bo premišljena in tehtna, v središču iskanja argumentov za in proti pa bodo interesi tistih živali, zaradi katerih je bila institucija zavetišča sploh vzpostavljena – torej zapuščenih, mučenih in izgubljenih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.