19:55, čet, 25. Apr

Mariboru se bo to nedeljo ZZrolalo





Kot kaže, se bo vreme uneslo in ZZrolano mesto sedemnajstič bo sporočajo organizatorji. Zzrolano mesto športno rekreativna prireditev, ki je edinstvena – gre namreč za parado rolanja in kotalkanja po mestnih ulicah, ki so sicer rezervirane za promet. Kar dve leti prisilnega premora je imel dogodek, ki bo letos doživel svojo sedemnajsto ponovitev.

ZZrolano mesto sedemnajstič bo v nedeljo, 18. septembra s startom in ciljem na južni ploščadi Ljudskega vrta v Mariboru.

Prvo parado rolanja je Zdrava zabava organizirala davnega leta 2002, ZZrolano mesto pa je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka prerastlo v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam. Edinstvena priložnost – rolati / rolkati / kolesariti / kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev. “Velik poudarek dajemo na varnost in tudi tokrat je bilo tako, je pa velik izziv ob tolikšnem številu ljudi. Ob tem je nepogrešljiva pomoč tako policistov, ki skrbijo za ustavljanje prometa kot tudi reševalnega vozila ter mariborskih hokejistov,” pravi Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi.

Najstarejši udeleženec pri 76 letih

Organizatorji vsako leto nagradijo tako najmlajšega kot najstarejšega udeleženca. Na zadnjem dogodku je presenetil gospod pri 76 letih, ki je traso premagal s kolesom, vendar kljub temu – vse pohvale. Najmlajši približno 12 kilometrov dolgo traso prevozijo – v otroškem vozičku.

Obeta se sprememba lokacije, ki se seli v Ljudski vrt, zato je tudi trasa nekoliko spremenjena Dogodek poteka v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru in je popolnoma brezplačen, predhodne prijave tudi niso potrebne. Organizatorji opozarjajo le, da se dogodka udeležite s primerno zaščitno opremo (čelade, ščitniki).

Dogodek se začne ob 15. uri, parada se bo ob 16. uri v spremstvu tovornjaka z DJ-jem podala na cca. 12-kilometrsko traso po mariborskih ulicah (zemljevid spodaj), opravila kratek okrepčilni postanek pri Mercator centru na Pobrežju, ter se približno uro in pol kasneje vrnila k Ljudskemu vrtu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.