08:18, pet, 19. Apr

Marta Kos naznanila kandidaturo: “Rada bi bila vaša predsednica”





Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je na digitalnem kongresu stranke članom predstavil predlog za kandidatko za predsednico republike. Ocenjuje, da je najboljša kandidatka za to mesto podpredsednica stranke Marta Kos.

Robert Golob je povedal, da so na kongresu obravnavali dve točki, prva je bila združevanje liberarne sredine, druga pa je bila predstavitev kandidatke za predsednico države. Dejal je, da je nastopil čas, da se naredi premik tudi na področju, kako se izvaja funkcija predsednika države.

Želi si da bi bil predsednik vodnik, na etičnem in moralnem nivoju in dodal, da so ugotovili, da je odličen čas za prvo predsednico države.

Marta Kos je ob naznanitvi kandidature dejala: “Rada bi bila vaša predsednica”. V kolikor bo izvoljena na funkcijo predsednice, bo odstopila s funkcije podpredsednice stranke in zamrznila svoje članstvo. Rada bi Sloveniji povrnila ugled v mednarodnih vodah.

Zaupanje se gradi danes in tukaj ter da znamo odgovarjati na vprašanja, ki se pojavljajo v vsakdanjem življenju, je med drugim dejala in dodala, da ve, da jih čaka veliko izzivov in nalog: “za javno RTV, za enakost spolov, za zeleno Slovenijo, za dosledno spoštovanje demokracije in za državo, v kateri bomo poskrbeli tudi za najšibkejše in preslišane. Zato so z mano mladi, starejši, Korošice in Primorci, bice in noni, zeleni Ljubljančani in vijolični Mariborčani.”

Komentirala je tudi delovanje Boruta Pahorja, meni, da ni želel biti moralna avtoriteta, saj po njenem mnenju ni želel komentirati aktualnih zadev. Njeno predsedovanje bi bilo drugačno od Pahorjevega.

Sta pa svojo kandidaturo uradno že naznanili pravnica Nataša Pirc Musar ter psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik. Kandidirali bosta s podpisi volivcev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.