05:22, čet, 4. Jul

Martin Hojak in Anka Pogačnik na zmagovalnem odru v Zagrebu





V svojem uvodnem dvoboju v Zagrebu je Martin Hojak slavil nad Američanom Yonezuka z ipponom.

V tretjem krogu izločilnih dvobojev se je Marin pomeril z Romuncem Raicu do sedaj sta se pomerila enkrat in takrat je zmagal Romun, tokrat pa je v prvi minuti Martin s tehniko davljenja prisilil Romuna k predaji dvoboja.

V četrtfinalu mu je nasproti stal Gjakov iz Kosova, slednji si je v drugi minuti priboril prednost wazarija in jo uspešno zadržal do izteka rednega dela dvoboja.

Martin se je premaknil v repasaž kategorije do 73 kilogramov, kjer mu je nasproti stal Turk Demirel. Po nekaj sekundah je Hojak povedel z metom za wazari in nato v drugi minuti slavil, ko je izvedel vzvod na roko in Turka prisilil k predaji dvoboja ter se uvrstil v boj za stopničke.

Za bronasto kolajno se je pomeril s prvim nosilcem kategorije Bolgarom Hristovom. Martin je povedel z metom za wazari in nato Bolgara držal v končnem prijemu še deset sekund za zmago in bronasto kolajno.

To je njegova tretja bronasta kolajna na Grand Prix, zadnjo je osvojil leta 2020 v Tel Avivu.

Anka Pogačnik je svoje nastope v Hrvaški prestolnici začela z zmago nad Švicarko Lengweiler, katero je premagala z ipponom malo pred iztekom rednega dela dvoboja. V tretjem krogu izločilnih dvobojev se je pomerila z Nizozemko De Voogd, proti kateri se je priborila prednost wazarija v prvi minuti dvoboja in jo uspešno zadržala do konca.

S to zmago se je prebila do četrtfinala, v katerem se je borila z Italijanko Pedrotti, slednji so prisodili tri kazni, in Anka se je uvrstila v polfinale, kjer se je borila s Hrvatico Matićevo. Do danes sta se srečali na mednarodnih tatamijih šestkrat in štirikrat je dvoboj dobila Hrvatica. Tekom današnje borbe so Anki dosodili tri kazni in s tem se je uvrstila v dvoboj za bronasto kolajno.

Za mesto na zmagovalnem odru kategorije do 70 kilogramov se je pomerila z Aleksandro Samardizic iz Bosne in Hercegovine, s katero sta se na velikih tekmovanjih pomerili že dvakrat in do sedaj je vedno slavila Anka.

Tudi tokrat ni bilo nič drugače. V tretji minuti rednega dela je Anka povedla z metom za wazari in nato delo nadaljevala v parterju, kjer si je po desetih sekundah končnega prijema priborila bronasto kolajno. Bronasta kolajna v Zagrebu je njena sedma kolajna in četrta bronasta na Grand Prix.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.