07:06, sre, 24. Jul

Martin Milec prepričan, da vijoličasti lahko napredujejo

Nogometaši Maribora so v četrtek v bolgarskem Razgradu na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo iztržili neodločen izid brez golov proti Ludogorcu. V vijoličastem taboru so zadovoljni, da niso prejeli gola in so odigrali dobro tekmo v zadnji vrsti. Branilec Martin Milec verjame, da se lahko v Ljudskem vrtu veselijo napredovanja.

Martin Milec, vir: Facebook NK Maribor
Martin Milec, vir: Facebook NK Maribor

Mariborski nogometaši so v Razgradu, vsaj glede na to, kako so se postavili in kako se je igra odvijala, uspešno opravili svojo nalogo. Kljub temu, da so bili v večjem delu v podrejenem položaju, od 57. minute igrali tudi z igralcem manj, so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Pri tem so imeli tudi nekaj sreče. Bolgari so namreč zapravili številne priložnosti – mariborski vratar Kenan Pirić je nekajkrat odlično posredoval, zadeli prečko, sodnik pa jim je razveljavil tudi gol.

Ugoden rezultat pred povratno tekmo
Glede na prikazano so pred povratno tekmo iztržili ugoden rezultat, vsekakor pa naslednji četrtek v Mariboru ne bo imel lahkega dela, saj se je bogati tekmec, za katerega igrajo igralci iz vsega sveta, dokazal kot zelo dobra ekipa. “Fizično je bila zelo težka tekma. Moraš podvajati igralce, si pomagati. Vse, kar smo delali, nas je na koncu malo nadgradilo, tudi vratar Kenan Pirić je bil izvrsten na koncu. Ko so drugi pustili kaj, je bil on tu in je rešil. Nasprotnik je pokazal, da te lahko izigra na majhnem prostoru. Kaj šele, če mu pustiš več prostora,” je bil prvi komentar trenerja Maribor Darka Milaniča.
Drugi polčas so slovenski prvaki začeli pogumno, a po 10 minutah ostali brez Dina Hotića, ki si je prislužil drugi rumeni karton. V nekaj trenutkih so pokazali, da lahko igrajo proti Ludogorcu, kar vijoličaste hrabri. “V Ljudskem vrtu želimo ponoviti srečanje. Moramo biti moštveni, se braniti nizko. V vsakem trenutku se moramo zavedati, da nasprotniku ne smemo pustiti prostora. To smo danes delali res odlično. Nismo prejeli zadetka, kar je na taki ravni izredno dobro. V preteklih letih je bilo garanje način za uspeh. Čeprav nismo naredili veliko v napadu, smo zadovoljni,” je pojasnil Milanič.

Z dobro obrambo do uspeha
Z rezultatom in prigarano točko je zadovoljen tudi Milec: “Veseli smo, da smo zadaj zdržali, da nismo dobili gola. Imamo aktiven rezultat. Pred tekmo smo si želeli moštvenega branjenja, pomoč eden drugemu. Dobro smo zapirali prostor. S svojo kvaliteto so prišli skozi našo obrambo, Pirić je dobro opravil delo. Gremo samozavestno v drugo tekmo. V napadu moramo bili malce boljši, malo bolj samozavestni, mislim, da lahko napredujemo.”
Desni bočni branilec Štajercev je tako kot Milanič poudaril, da so v preteklosti z dobro obrambo prišli do evropskih uspehov. A se zaveda, da bodo morali biti na drugi tekmi boljši v napadu, hkrati pa paziti na zelo dobre posameznike bolgarskih prvakov.
“Danes smo bili mogoče v napadu malo pod pritiskom, nismo bili tako samozavestni, da bi odigrali več akcij, kot bi jih morali. Individualno imajo veliko kvalitete, mislim, da so zadaj ranljivi. Lahko bi izkoristili protinapade. Vsak igralec lahko odloči tkemo v vsakem trenutku,” je zaključil Milec.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.