22:24, ned, 28. Jul

Mateja Logar: “Izpolnjujemo svoje lastne kriterije za zeleno fazo, a ne evropskih”





“Slovenija izpolnjuje svoje lastne kriterije za zeleno fazo, a ne za evropske kriterije, mi smo še vedno v rdečem, v primerjavi z drugimi državami v Evropi imamo bistveno slabšo sliko,” uvodoma na vladni novinarski konferenci pove Mateja Logar.

“Situacija se delno umirja, nismo pa še tam, kjer bi si želeli,” je na današnji vladni novinarski konferenci povedala vodja strokovne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Z današnjim dnem se sicer sproščajo nekateri ukrepi, kot smo že poročali. Vlada je zrahljala tudi omejitve pri ponujanju nastanitev in pri predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih.

Stanje v sosednji Avstriji boljše

Logarjeva je sicer še povedala, da imamo v Sloveniji v primerjavi s številnimi drugimi evropskimi državami bistveno slabšo epidemiološko situacijo, zato so še vedno potrebni določeni ukrepi, “saj iz izkušenj v zadnjem letu vemo, da prehitro sproščanje ukrepov privede do povečanega števila okužb”. 7 dnevno in 14 dnevno povprečje je pri nas trikrat slabše kot v Avstriji, navede kot primer.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.