19:20, pet, 5. Jul

Matjaž Javšnik doživel srčni infarkt





Matjaž Javšnik je doživel srčni infarkt, poroča revija Jana. V odkritem pogovoru je povedal, da je pred letom dni, torej lani novembra, bil na meji med življenjem in smrtjo.

Za revijo Jana je zdaj, skoraj leto dni po dogodku, povedal, da se zaveda da nič ne pride samo do sebe in da je krivec za infarkt verjetno stres. Dvajset let ima tudi že sladkorno bolezen, ki mu je najedla žile, pove in doda: “Zraven je bil še velik adrenalin in vse je privedlo do močnega srčnega infarkta. Komaj so me rešili.”

V UKC-ju je bil kar 15 dni

Infarkt je doživel doma, ko ga je žena peljala s predstave v Brežicah, je začutil močno bolečino v prsnem košu, ampak je mislil, da si je med predstavo pretegnil kakšno mišico, pove za revijo Jana in doda: “Začel sem se pretegovati, presedati in je začelo počasi popuščati, tako da sem mislil, da je bilo res le to. Doma sem šel v kopalnico, da bi se pripravil za spanje, ko se mi je kar naenkrat začelo zelo močno vrteti. Takrat sem povezal bolečino in vrtoglavico ter spoznal, da gre verjetno za infarkt. Začel sem klicati ženo, prišla je, ko sem že kolapsiral. Poklicala je reševalce, in ti so me peljali na intenzivni kardiooddelek v UKC. Tam sem ostal petnajst dni, ker sem dobil reakcijo. Po posegu so mi namreč vbrizgali tekočino za slikanje žil in kot reakcija so mi odpovedali še jetra in ledvici.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.