20:04, sob, 29. Jun

Matjaž Kek in nogometaši polnijo strani tujih medijev: “Dokazal je, da je pomembna le država, reprezentanca, ljudje”





Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zgodovinski uvrstitvi v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji poudaril, da je najbolj zadovoljen s tem, da je Slovenija dokazala, da si zasluži biti na EP in v izločilnih bojih.

Po uspehu Slovenije, danes uvrstitev naših nogometašev polni naslovnice tujih medijev, veliko objav namenjajo na družbenih omrežjih, kjer pa gre lepa beseda predvsem Matjažu Keku.

“Ne zanima ga, kje igrajo igralci. Brez težav je med igro zamenjal največjo zvezdo Benjamiška Šeška. Zadetka za izločilni del sta dosegla igralca Gornika in Celja, ki sta skupaj vredna 1,6 milijonov evro ( gre za Janžo in Karničnika ). Na prvo mesto je postavil disciplino in red, umiril zvezde, ustvaril kemijo v ekipi in Slovenijo prvič popeljal v osmino finala velikega finala. Dokazal je, da je pomembna le država, reprezentanca, ljudje – Slovenija,” se glasi zapis na SportSport.

FOTO: SportSport

Ugledni novinar televizije Sky Sports Kaveh Solhekol, je po poročanju Žurnala dejal: “Ne morem se posloviti brez omembe tega, kako sem bil impresioniran nad Slovenijo, še zlasti v prvem polčasu. So izjemno dobro moštvo, njihovi navijači so slavili napredovanje, saj so med najboljšimi tretjetuvrščenimi ekipami.”

Britanski športni portal FourFourTwo je izpostavil Kekovo vlogo pri ustvarjanju močne, enotne ekipe, ki je sposobna dosegati pomembne rezultate na velikih turnirjih. Njihov članek poudarja, da je Kek že heroj v očeh slovenskih navijačev zaradi svojega prispevka k kvalifikaciji za Svetovno prvenstvo leta 2010, in njegov uspeh v letu 2024 le še potrjuje njegovo zvezdniško kakovost​.

“Tako se igra za domovino”

Pod članki srbskih medijev najdemo številne pozitivne komentarje: “Kek je gospod, to je dokazal v svoji trenerski karieri. Rešpekt.”, “Kako so ti dečki zlomili nasprotnike. Vsaka čast Keku in Slovencem, tako se igra za domovino”, “Bravo, dokazal si, da si številka ena”, “Gledal sem, kako so se borili proti Angliji, vsa čast”, “Spoštovanje Keku in reprezentanci”, “V Sloveniji se ve, da politika nima mesta v športu, pri nas je politika v vseh institucijah”.

Naše napredovanje so pozitivno sprejeli tudi sosedje Hrvati: “Zaslužili ste si!”, “Kek je pravi trener in strateg”, “Samo tako naprej sosedje!”, “Samo pogumno in s srcem dalje”, “Sijajna Slovenija, dobra organizacija in disciplina”, “Slovenci so čisto presenečenje.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.