18:45, pet, 19. Apr

Med hišno preiskavo zaradi vloma odkrili tudi snovi, za katere sumijo, da je kokain





Mariborski policisti so med hišno preiskavo našli predmete uporabljene pri veliki tatvini in tudi prepovedano drogo.

FOTO: PP Maribor II

Policisti PP Maribor II so v ponedeljek, 30. 11. 2020, po odredbi Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po I. odstavku, 205. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) (vlom v osebni avtomobil, storjen 22. 9. 2020), opravili hišno preiskavo pri osumljencu, doma na območju PP Maribor II. Njihovi sumi so se potrdili, zaradi česar bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Našli predmete, gotovino in kokain

Med hišno preiskavo stanovanja so policisti namreč našli in zasegli predmete, ki izvirajo iz opisanega kaznivega dejanja in sicer črno moško usnjeno torbico ter odtujen denar oz. gotovino.

Zraven tega so policisti pri preiskavi stanovanja našli in zasegli še 11 zavitkov ALU folije, v katerih je bil bel prah, za katerega sumijo, da je prepovedana droga kokain, in digitalno tehnico, na kateri se je prav tako nahajal bel prah.

Če se izkaže da gre za drogo, ga čaka ovadba

Policisti so oboje poslali v analizo. V kolikor se bo potrdilo, da je zaseženi prah prepovedana droga, ga bodo policisti ovadili še zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po I. odstavku, 186. člena KZ-1.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.