23:56, pet, 19. Apr

Med žrtvami eksplozij v Bejrutu ni slovenskih državljanov





Med žrtvami eksplozij, ki sta v torek razdejali Bejrut, po doslej dosegljivih podatkih ni slovenskih državljanov, so na vprašanje STA danes odgovorili na slovenskem zunanjem ministrstvu. Dodali so, da slovensko veleposlaništvo v Ankari ostaja v rednih stikih z libanonskimi oblastmi.

Vir: YouTube

Siloviti eksploziji, ki sta v torek odjeknili v bejrutskem pristanišču, sta razdejali pol mesta ter po zadnjih podatkih tamkajšnjega Rdečega križa zahtevali 137 življenj, več kot 5000 ljudi je ranjenih. V mestu je brez strehe nad glavo ostalo več kot 200.000 ljudi, nadaljujejo se iskalne akcije za več deset pogrešanimi.

Številne države so že v torek obljubile svojo pomoč, ki je začela v Libanon prihajati v sredo – od reševalcev do medicinske opreme.

Pripravljenost na pomoč pri odpravljanju posledic eksplozij je v sredo izrazil tudi slovenski državni vrh. Predsednik republike Borut Pahor je poleg tega v sožalnem pismu predsedniku Libanona Michelu Aounu ter državljanom Libanona izrazil globoko sožalje ter jim izrazil solidarnost. Premier Janez Janša pa je podporo in pripravljenost za pomoč izrazil v sožalni brzojavki libanonskemu kolegu Hassanu Diabu.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.