08:23, pon, 29. Jul

Medgeneracijsko druženje ob dnevu za spremembe v Rušah





Vseslovensko akcijo “Dan za spremembe”, so obeležili tudi v Dnevnem centru za starejše v Rušah. V okviru aktivnosti akcije “Dneva za spremembe”, so le te razširili in dogajanje podaljšali za teden dni.

d1d0cc80-072f-4689-ae73-b92fc685550d

Prve dni aprila so starejši preživeli v prijetnem druženju s prostovoljci GSKŠ Ruše. Slednji so jim polepšali marsikateri dopoldan z glasbeno delavnico, družabnimi igram, predvsem pa z obilo mladostniškega smeha in zabave. V enotedenski pripravi na to srečanje so skupaj iz volne in papirja izdelovali rumene ribice, zaščitni znak Dneva za spremembe, in jih izobesili v svojih prostorih. V večurnih medsebojnih druženjih so izmenjali veliko življenjskih izkušenj. Drug od drugega so v ozračju pozitivne energije izvedeli marsikaj novega in zanimivega.

V ponedeljek, 11. aprila, so mladi dijaki, prostovoljci pod vodstvom mentorice Klavdije Podlesnik, starejšim uporabnikom dnevnega centra in varovancem ruške enote VDC Polž pripravili čudovito literarno srečanje. Poleg številnih recitalov so solisti in zborovske skupine mladih, ob spremljavi glasbenikov, zapeli nekaj domačih pesmi.

“Povabljeni gostje niso bili le poslušalci prekrasnega srečanja. Tako starejši kot gibalno ovirani so mlajšim rodovom prenesli nekaj svojih literarno obarvanih bogatih življenjskih izkušenj. Vsaki, bodisi lepi ali grenki izkušnji, so prisotni pozorno prisluhnili in jo nagradili z burnim aplavzom. Očitno je, da se še naprej tkejo vezi, ki se bodo zagotovo pletle tudi v prihodnje,” so sporočili iz CSD Ruše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.