08:22, sob, 6. Jul

Mednarodni dan invalidov obeležili v Vuhredu





V okviru mednarodnega dneva invalidov so v Vuhredu minuli konec tedna, člani Medobčinskega društva invalidov “Drava” Radlje ob Dravi, priredili osrednjo proslavo ob mednarodnem dnevu invalidov. Praznovanje letošnjega mednarodnega dneva invalidov je potekalo pod geslom “Odraščajmo skupaj v Evropi brez ovir”.

mednarodni dan invalidov 2015 v Vuhredu (23)

Namen mednarodnega dne je promocija razumevanja problematike invalidnosti. Tako so praznik mednarodnega dneva invalidov obeležili z osrednjo regijsko proslavo na Koroškem v organizaciji MDI “Drava” Radlje ob Dravi in Koronarnega kluba Radlje ob Dravi minuli petek, v večnamenski dvorani v Vuhredu.

Proslavo so obeležili z bogatim kulturnim programom v izvedbi MPZ Mavrica, Moškega PZ Ribenški fantje, pevskega zbora OŠ Radlje ob Dravi, ter s humoristično točko Darka Ričnika, dogajanje pa so popestrili tudi učenci, z igranjem na harmoniko, citre in flavto.

V letošnjem letu so člani Zveze delavskih invalidov Slovenije pripravili tudi Pedagoško akcijo, katre namen je bil, mlade spodbuditi, da razmišljajo o invalidih v svoji bližnji okolici in o sodelovanju med invalidi in neinvalidi. V pedagoški akciji je sodelovali učenci iz OŠ Radlje ob Dravi, ki so prejeli priznanje in nagrade.

Ob tej priložnosti pa so nekaj minut programa namenili tudi pomembni točki – predstavitvi defibrilatorja, ki so ga pridobili v Vuhredu in bo odslej nameščen na vhudu v večnamensko dvorano Vuhred.

mednarodni dan invalidov 2015 v Vuhredu (44)

Podrobnosti si oglejte v prispevku, v oddaji Občinski informator, v sredo 9. decembra, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.