18:57, čet, 2. Feb

Mednarodni lutkovni pristan bo letos obeležil 30 let

Lutkovno gledališče Maribor že 30 let prireja Poletni lutkovni pristan. Letošnji jubilej bo potekal  med 3. avgustom in 1. septembrom.

Bogata zgodovina festivala kaže, da je do sedaj na festivalu nastopilo več kot dva tisoč nastopajočih iz šestintridesetih držav, ki so razveselili na tisoče gledalcev. Letošnji festival bo v svojem bistvu ostal takšen, kot je bil do sedaj: dostopen, raznolik in prijazen. A se bo v delu programa poklonil tradiciji. Program letošnjega jubilejnega, 30. poletnega lutkovnega pristana, najdete TUKAJ.

 

26. Poletni lutkovni pristan

 

Na sporedu bo 23 predstav, sodelovala bodo gledališča in skupine iz 10 držav: Slovenije, Izraela, Finske, Estonije, Slovaške, Češke, Italije, Avstrije, Hrvaške in Francije. Festival prinaša premiero interaktivne zvočne poti, na programu so še 3 filmi in 2 delavnici za otroke in 1 za odrasle 2 sprehoda, 4 razstave, dve od teh se bosta poklonili zgodovini festivala. v času festivala pa nudimo ekskluzivno druženje z žirafami z najdaljšim vratom, ki so postale nov zaščitni znak festivala. Podelili bomo tudi zlato žirafo, nagrado festivala za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *