12:07, sre, 24. Apr

Mednarodni turnir Parabasket





Med najbolj pomembnimi športnimi tekmovanji bo zagotovo 16. Mednarodni turnir v košarki na invalidskih vozičkih imenovan PARABASKET, posvečen Dnevu državnosti, bo potekal od 27.06.2014 do 29.06.2014, v športni dvorani Tabor v Mariboru.

IMG_2299

Na mednarodnem turnirju bo ob ekipi Maribora sodelovalo še 5 ekip iz regije – Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije in Srbije.

Na organizacijo vseh dosedanjih turnirjev so izredno ponosni. Organizacija Mednarodnega turnirja je posledično povezana z zelo velikimi stroški (nastanitev gostujočih ekip, hrana, promocija,…), zato prosijo za donacijo 16. Mednarodnega turnirja Parabasket.

Zaradi poškodbe ali bolezni hrbtenjače so specifična skupina ljudi, vezani na invalidski voziček in nimajo veliko možnosti za športno udejstvovanje. Odločili so se za aktivnosti v športih na invalidskih vozičkih. Namen izvajanja športnih aktivnosti je razen športnega udejstvovanja tudi ohranjevanje zdravja in druženje, ki je za invalide še posebej pomembno. Tako bo društvo za svoje člane v letu 2014 pripravilo in izvedlo več športnih tekmovanj.

Dobra izvedba vseh preteklih turnirjev je tudi zaveza za nadaljnjo izvedbo Mednarodnih turnirjev in vsekakor dobra promocija košarke na vozičkih. Ponosni so, da širši javnosti v regiji lahko pokažejo, da so invalidi dejavni tudi na športnih področjih, da živijo med socialno čutečimi ljudmi, da ne živimo samo ”za štirimi stenami” ampak so kljub invalidnosti zdrav člen družbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.