14:01, pet, 29. Mar

Mestni odbor NSi Maribor vstopa v mestno koalicijo z Arsenovičem





Iz stranke Nova Slovenija so sporočili, da vstopajo v koalicijo z županom MO Maribor, Sašom Arsenovičem.

“Evropi, posledično pa tudi Sloveniji in Mariboru se zaradi ruske agresije na Ukrajino obeta varnostna, energetska, ob okoljski pa še prehranska kriza, ki se bo v največji meri pričela odražati leta 2024. Da se bomo lahko uspešno odzvali na krizo in da dosežemo blagostanje ljudi v Mariboru, je potrebno stopiti skupaj. Ocenjujemo, da smo pri iskanju rešitev in ukrepanju v skupno javno korist lahko uspešni le, če tem soodločamo vsi deležniki na mestnem nivoju,” so sporočili iz mestnega odbora NSi.

Ostajajo zavezani dialogu

Glede na koalicijska izhodišča je Mestni odbor NSi Maribor na včerajšnji večerni seji sprejel odločitev, da se pozitivno odzove na povabilo mariborskega župana Saša Arsenoviča in vstopi v mestno koalicijo. Kot je poudaril predsednik MO NSi Maribor mag. Bernard Memon tudi znotraj koalicije ostajajo zavezani dialogu z vsemi dejavniki v občini, hkrati pa želijo uresničiti zaveze in projekte, ki so jih predstavili pred volitvami.

Želijo prisluhniti idejam v mariborskih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih

“Med prioritetami v času energetske krize je racionalizacija in zagotovitev nižjih stroškov komunalnih storitev ter uvedba ene položnice za vse storitve Javnega holdinga Maribor. Poleg tega pa je treba gledati v prihodnost, kjer želimo Mariboru zagotoviti večjo energetska samooskrbo. Pri tem izpostavljamo možnost postavitve sončnih elektrarn na degradiranih območjih in na nepremičninah v lasti Mestne občine Maribor,” je po odločitvi, da se priključijo koaliciji dejal mag. Memon. Pri tem je še posebej izpostavil, da želijo še bolj prisluhniti idejam v mariborskih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih, da bi tako projekte še bolj oblikovali po meri in potrebah ljudi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.