19:18, pet, 5. Jul

Meteorologi napovedali, koliko snega lahko pričakujemo v nedeljo in kje





Velika sprememba vremena, ki prihaja v nedeljo, bo verjetno prinesla prve snežne padavine. Dežurni meteorolog Branko Gregorčič je za Slovenske novice pojasnil, da se trenutna napoved sneženja omejuje le na višje ležeče predele.

“Sneg bo v nedeljo zvečer padal le v gorah, meja pa bo okoli 1500 metrov nad morjem,” je za Slovenske novice napovedal Gregorčič. Snežilo bo tudi v visokogorju, kjer pa bo nad 2000 metri nadmorske višine zapadlo okoli 10, največ 20 centimetrov snega. Če se napovedi uresničijo, bi pobelilo vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp in tudi Pohorje. V nedeljo se bo močno ohladilo, pravi Gregorčič, a bo ta sneg pred zimo najverjetneje že pobralo.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do okoli 1500 m nad morjem, pa so zapisali na strani Agencije RS za okolje.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in Sredozemljem vztraja obsežno območje visokega zračnega tlaka. Ciklonska območja se preko severne Evrope pomikajo proti vzhodu. Z zahodnikom v višinah k nam priteka topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak, so še zapisali na strani Agencije RS za okolje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.