10:21, pon, 5. Avg

Mineva 10 let od smučarske nesreče, ki je pretresla svet





Danes mineva natanko deset let od smučarske nesreče nemškega zvezdnika formule 1 Michaela Schumacherja. Tudi po desetletju od tragičnega dogodka nad Meribelom pa o stanju 54-letnika iz Kerpna ni znanega veliko.

Vsaka informacija o nekdanjem sedemkratnem svetovnem prvaku v F1 je deležna podrobnega preverjanja, vsak napačen korak ali laž pa takoj pod drobnogledom odvetnikov, nad čemer že desetletje bdi Schumacherjeva žena Corinna, pišejo na STA.

Ta je ves čas ob svojem možu, večkrat je deležna tudi kritik predvsem nemških tabloidov, saj skrbno skriva zdravstveno stanje idola množic v Nemčiji in po svetu.

Predvsem njegovi navijači po svetu so se že privadili na “skrivnostno meglico” okoli vile Schumacherjevih ob Ženevskem jezeru v Švici. Dobrih 100 km južno od Ženeve pa je pred desetimi leti pristašem dirkaškega športa zastal dih ob informacijah o hudi nesreči takrat nedavno upokojenega zvezdnika.

Udarec v skalo z glavo

Smučanje zunaj označenih prog v francoskih Alpah s takrat 14-letnim sinom Mickom, kasneje dirkačem v F1, se je usodnega 29. decembra 2013 sprevrglo v tragedijo. Udarec z glavo vob skalo, četudi je Schumacher nosil čelado, je povzročil hude poškodbe možganov.

V Grenoblu so ga dvakrat operirali, marca 2014 pa je bilo nekaj spodbudnih znakov, zaradi česar so ga počasi zbujali iz umetne kome. Junija 2014 je zapustil kliniko v Grenoblu in zdravljenje nadaljeval v Lozani, od septembra 2014 pa je rehabilitacijo nadaljeval doma.

Kasneje so v javnost curljala le skopa poročila o njegovem napredku. Po pisanju britanskega Telegrapha je njegov prijatelj in prav tako nekdanji dirkač Philippe Streiff za eno od francoskih radijskih postaj novembra 2014 dejal, da Schumacher ne more govoriti, da ima težave s spominom ter je tako kot on, ki je tetraplegik, na invalidskem vozičku.

Maja 2015 je v izjavi za javnost Schumacherjeva zastopnica Sabine Kehm dejala, da je stanje zmagovalca 91 dirk za veliko nagrado resda postopoma boljše, a da je pri tem treba upoštevati resnost poškodb.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.