02:16, pet, 19. Apr

Minister Černač na obisku v Staršah spregovoril tudi o gradnji domov za starostnike po Sloveniji





Zvonko Černač, minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, je na današnjem obisku v občini Starše spregovoril o razvoju manjših lokalnih skupnosti in pridobivanju sredstev iz EU skladov, posebej pa je izpostavil tudi pomanjkanje domov za starostnike. Ne nazadnje se v zadnjem času prav v Staršah dogovarjajo o gradnji doma za starostnike, a projekt se jim je zaradi tega, ker se nihče od izvajalcev ni prijavil na razpis, zaustavil.

V naslednjih sedmih letih se na področju lokalne politike srečujejo trije različni programi financiranja, kar je pomembno za vse lokalne skupnosti, ne nazadnje tudi za Občino Starše, ki se v zadnjem času prebuja. Minister Zvonko Černač je tako omenil dve perspektivi, hkrati pa tudi sklad za okrevanje iz krize, omogočene pa bodo tudi naložbe, od oskrbe starejših, šolstva in zdravstvenega sistema.

Glede na to, da je v Staršah vse glasnejša želja po gradnji doma za starostnike, je pomembno, da se občina čim bolj agilno vklopi v program. Minister Černač razlaga, da ima Slovenija na državnem nivoju na tem področju velik primanjkljaj. Prvi ukrep je po ministrovih besedah ta, da bodo pristopili na pomoč tam, kjer imajo domove že zgrajene.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.