15:13, sob, 20. Apr

Minister Kumer omenil zapiranje žičnic in smučišč zaradi varčevanja z električno energijo





Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je razburil žičničarje, ko je omenil, da bi v skrajnem primeru zaradi varčevanja z elektriko prepovedali delovanje žičnic. S tem bi se lahko zgodilo tudi to, da marsikatero smučišče ne bi delovalo.

Minister Kumer je dejal, da bi lahko v skrajnem primeru zaradi varčevanja električne energije zapirali žičnice in smučišča, ta izjava pa je dvignila na noge slovenske žičničarje, poročajo pri Slovenskih novicah. Oteženo delo ali pa prepoved dela so imeli že od vsega začetka epidemije koronavirusa, zdaj pa se razburjajo, saj še sploh niso okrevali zaradi preventivnih ukrepov, s katerimi so jim prepovedali delovanje ali pa sprejetje omejenega števila smučarjev. Izpostavili so, da zapiranja smučišč ne morejo sprejeti.

Minister Kumer je v nedeljo namreč dejal, da lahko pride do prepovedi delovanja, a to v kontekstu takega primera, da če se bo moralo odločati med delovanjem bolnišnice in delovanjem smučišča.

Sicer pa minister kaže na različne priložnosti za varčevanje z energijo. Npr. pri zapovedani nižji temperaturi ogrevanja, ki sicer velja zaj še kot priporočena. Po njegovem bi lahko izklopili tudi javno razsvetljavo tam, kjer to ne bi pomenilo nevarnosti. Sledili bi še ukrepi pri industriji, kjer se porabi največ električne energije. Pri tem pa je sam izpostavil Talum Kidričevo, jeklarne, železarne pa tudi večje odjemalce v Rušah, Štorah in na Ravnah na Koroškem, kjer imajo zaključene distribucijske sisteme. Izpostavil pa je še, poročajo v Slovenskih novicah, da je je prioriteta jasna – ljudje ne smejo ostati na mrzlem, nemoteno mora delovati živilska industrija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.