22:28, čet, 18. Apr

Minister za zdravje še ni komentiral odstopa generalnega direktorja UKC Ljubljana, drugi odzivi zelo zadržani





Prvi odzivi na odstop generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Jožeta Golobiča so še precej zadržani.

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bo minister Golobičev odstop komentiral v četrtek, saj je danes na dvodnevnem neformalnem zasedanju ministrov za zdravje EU v Pragi. Ministrstvo sicer zagotavlja, da bo “naredilo vse, kar je v njihovi moči, za stabilizacijo poslovanja UKC Ljubljana”. Prav tako se bodo “zavzeli, da se vsi investicijski projekti UKC Ljubljana izvedejo nemoteno”.  Minister je vodstvu UKC Ljubljana očital slabe poslovne rezultate in številne zamujene roke, poleg tega pa so bili na ministrstvu kritični tudi do podaljševanja čakalnih dob.

Odzvala pa se je  predsednica sveta UKC Irma Gubanec, ki je le dejalae, da se bodo svetniki z odstopom seznanili na izredni seji v ponedeljek, predsednik sindikata v UKC Vladimir Lazić pa je poudaril, da do naslednika “nima visokih pričakovanj”.

Lazić je v odzivu za STA dejal še, da v trenutnem sistemu zdravstvene oskrbe v Sloveniji generalni direktor UKC ni najmočnejša oseba in ima torej omejen manevrski prostor za izvajanje investicij in ostalih večjih sprememb delovanja centra. Opozoril je, da so določeni očitki ministrstva za zdravje, predvsem o naraščajočih izplačilih nadur, neutemeljeni. Po njegovih besedah pri trenutnem pomanjkanju osebja namreč ni načina, da bi se lahko programi izvajali brez nadurnega dela zaposlenih.

Golobičev predhodnik na položaju generalnega direktorja in nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar, odstopa Golobiča ne komentira. Golobiča je sicer kot svojega naslednika potrdil prav Poklukar.
Vir: sta

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.