17:51, pet, 19. Apr

Ministrica Pivec obiskala Občino Starše





Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je v petek, 10. 7. 2020, obiskala Občino Starše. Na delovnem srečanju s predstavniki lokalne skupnosti so pozornost namenili investicijam, ki jih načrtujejo v Občini Starše, prav tako pa je bilo govora o aktivnostih na področju kmetijstva. Sestanku so prisostvovali podžupan v funkciji župana Marjan Malek in direktorica občinske uprave Mojca Kacjan.

 

Vir: Občina Starše

Podžupan v funkciji župana Marjan Malek je ministrici predstavil trenutne pomembne projekte, ki jih pripravljajo v občini. Glede na trenutno aktualno temo, ki je problem celotne Slovenije, je skrb za starejše, zato je tudi poudarek razgovora bil na izgradnji doma za starejše v Staršah oziroma izgradnja medgeneracijskega središča Starše, ki bo potekala po fazah. Prva faza, ki naj bi se začela konec letošnjega leta, obsega izgradnjo doma starejših občanov za 40 varovancev.

Beseda je nanesla tudi na izgradnjo težko pričakovane poslovne cone v Zlatoličju, o začetku gradnje nove podružnične šole v Marjeti, projekte, ki jih bodo izvajali v sklopu EU projektov (Zlata Drava, Vaška hiša – središče povezovanja), predstavili pa so ji tudi aktivnosti na področju kmetijstva. Ministrica  Aleksandra Pivec je prisluhnila potrebam in izzivom, s katerimi se srečujejo na občini, podžupan v funkciji župana Marjan Malek pa je ministrici podal tudi prošnjo, da jih pri aktivnostih podpre.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.