00:20, čet, 4. Jul

Ministrica za zdravje si je v Murski Soboti ogledala nove prostore bolnišnice in zdravstvenega doma





Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je mudila v Murski Soboti.

Najprej se je sestala z vodstvom tamkajšnje splošne bolnišnice in si ogledala nov prizidek negovalnega oddelka. Kasneje je prisostvovala še slovesnosti ob 95-letnici Zdravstvenega doma Murska Sobota in odprtju novih prostorov.

Ministrica za zdravje si je v Murski Soboti ogledala nove prostore tako zdravstvenega doma kot splošne bolnišnice. Vsem zaposlenim v obeh javnozdravstvenih ustanovah je zaželela prijetno delo in vse dobro v novih prostorih. »Novi prostori zdravstvenega doma in bolnišnice prestavljajo nov mejnik v našem prizadevanju za zagotavljanje kakovostnega in dostopnega zdravstva za vse državljanke in državljane. So korak naprej k izboljšanju našega zdravstvenega sistema,« je dejala.

Nov prizidek negovalnega oddelka bolnišnice predstavlja največjo investicijo v pomurski regiji v zadnjih dvajsetih letih. Celotna investicija je znašala 9,6 milijona evrov, od tega je delež evropskih sredstev 5,9 milijona evrov, preostanek pa je financiralo Ministrstvo za zdravje.

V izjavi za javnost je ministrica še naznanila, da je Ministrstvo za zdravje pripravilo izhodišča za novelo Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej), ki so bila danes poslana v koalicijsko usklajevanje. »Cilj zakona je okrepiti javno zdravstvo. V njem je kar nekaj izhodišč za ločitev javnega in zasebnega zdravstva, na primer določitev pogojev za pridobitev soglasja za delo izven javnega sektorja, ureditev koncesij, možnosti za izmenjavo kadra in materialnih zmogljivosti med javnimi zdravstvenimi zavodi in tako dalje.« Dodala je še, da je zakon predvsem dober za paciente, saj bo povečal dostopnost in kakovost.

Nove prostore obeh zavodov si je ogledal tudi predsednik vlade dr. Robert Golob, ki je ob tem zatrdil, da je zdravstvo najvišja prioriteta te vlade in da verjame v javno zdravstvo. »Danes sem se lahko prepričal, da je za bolnike v Murski Soboti izjemno dobro poskrbljeno, da je zdravstveno osebje zelo srčno in predano, za kar se jim iskreno zahvaljujem.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.