22:34, sob, 27. Jul

“Misija (ne)mogoče v Reziji”





V torek, 21. aprila 18.30, se bo v Domu kulture Ruše odvila glasbeno – plesna pravljica “Misija (ne)mogoče v Reziji”, v koprodukciji z Glasbeno in baletno šolo Antona Martina Slomška.

Več o glasbeno – plesni pravljici “Misija (ne)mogoče v Reziji”:

Botra Lisica je v potoku prala plenice in za hip ali dva zapustila svoji mladi Lisički. Ko se vrne v svojo lisičino, zagleda mali Lisičici skriti pod klopjo, v sredi pa Grdinico. Bolj se trudi pregnati vsiljivca stran, bolj je vse zaman. Lisica žalostna in prestrašena odide. Na poti sreča Volka, ki se ojunači Grdinico pregnati, a tudi on – brez uspeha. Ko Lisica in Volk, vsa poklapana in brez žara odhajata od lisičine, srečata Medveda. “Čemu jočeta”? ju ta debelo vpraša. A tudi njegov pogum je bolj kratke sape, ko Grdinica zarenči s takim glasom, da Medvedu pade vso junaštvo v hlače. In tako bežijo trije, Lisica, Volk in Medved. Bogato objokani srečajo Zajca in mu zatožijo Grdinico v dobri veri, da jo bo Zajec pregnal. Kaj še, ko je Grdinica zarenčala, je še Zajec vse štiri dal od sebe. In glej ga zlomka, zdaj bežijo štirje, da se praši za njimi. In ni se še prav izkadilo, ko pride Rusica, zvita mravljica, ki le dvakrat obilno zapiči zob v ta zadnjo Grdinice pa jo ta pri priči ucvre čez drn in strn. Bog ve, mogoče pa kje sreča Lisico, Volka, Zajca, Medveda,…in njihov pogum.

V godalnem in pihalnem orkestru, pevskem zboru, komornih skupinah in z baletniki sodeluje 150 učencev Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška.

Vstop prost.

unnamed (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.