04:27, čet, 25. Apr

Mitja potrebuje pomoč za nakup prilagojenega vozila





Prometna nesreča je avgusta 2016 Mitji iz Benedikta za vedno spremenila življenje. Za novo življenje bo potreboval prilagojeno vozilo. V Benediktu v ta namen pripravljajo dobrodelni koncert. Pomagate pa lahko tudi z donacijo. Mitja Šoštarič je star 22 let poznan kot veseli in vedno nasmejanega mladeniča, ki je rad opravljal poklic avtoličarja. Vedno je pripravljen drugim priskočiti na pomoč, doma pomagati pri gospodinjskih opravilih in najmlajšemu bratu pri šolskih obveznostih.

mitja

Mitji huda nesreča spremeni življenje
Avgusta 2016 se je mlademu Mitji življenje spremenilo za vedno. Huda prometna nesreča, ki jo je doživel s prijatelji, je njegovo brezskrbno mladost spremenila v bitko za življenje. Na samem kraju nesreče je reševalcem uspelo Mitjo ohraniti pri življenju. Imel je poškodovana pljuča, možganske krvavitve in težko poškodbo hrbtenice, ki je zahtevala kar 14 ur trajajoč operacijski poseg. Sledila sta dva tedna kome. Razsežnost poškodb se je pokazala takoj, ko se je Mitja prebudil iz kome. Ni čutil svojega telesa, ni mogel premikati rok in nog, zaradi poškodovanih pljuč ni mogel govoriti. Šele po treh mesecih zdravljenja v UKC Maribor je začel svojo rehabilitacijo v URI Soča. Tam je ponovno začutil desno roko, ki jo zdaj z velikim naporom tudi že malo premika. Trinajst mesecev po nesreči končno tudi spregovoril.

Pomoč Mitji do prilagojenega vozila

Zadnje mesece je Mitja preživel v VD Nova Gorica, zdaj se pa seli v Zavod Dornava, kjer bo nadaljeval rehabilitacijo. Da bi lahko večkrat prišel domov, nujno potrebuje svojim potrebam prilagojeno vozilo, saj je vožnja v osebnem avtomobilu zanj neprimerna in zelo težko izvedljiva. Ker nakup takega vozila predstavlja res velik finančni zalogaj organizira Beli Tiger, društvo za pomoč in samopomoč, dobrodelni koncert, ki bo v nedeljo, 7.1.2018, ob 15. uri v Športni dvorani Benedikt. Celoten izkupiček koncerta bo namenjen nakupu nujno potrebnega vozila, saj se bo Mitja z njim znova povezal s svetom, iz katerega ga je iztrgala kruta usoda.

Kako mu lahko pomagamo
Dobrodelni koncert:
V nedeljo, 7.1.2018, ob 15. uri v Športni dvorani Benedikt.

Donacija na račun organizatorja:
BELI TIGER, društvo za pomoč in samopomoč socialno ranljivim skupinam
Cesta na Stadion 1a
9250 Gornja Radgona
IBAN: SI56 0488 1000 3411 718 (Nova KBM d.d.)
NAMEN: ZA MITJO
SKLIC: 07012018

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.